Alle categorieën
Nieuws

Vermengd garen NIM SIM HIM

Tijd: 2023-03-10 Hits: 796

Vermengd garen

Bij de productie van synthetisch garen, vooral elastisch garen met lagen of een combinatie van twee materialen, heeft de mengtechniek een dramatische invloed op de fysieke eigenschappen van het eindproduct. In de fabriek van Derun worden getextureerde garens en lucht bedekt garen kunnen met perslucht in een mondstuk worden gevoerd en worden vermengd.

[afbeelding]

NIM (Non-Intermingled), SIM (Semi-Intermingled) en HIM (High-Intermingled) garens zijn drie soorten synthetische garens die veel worden gebruikt in de textielindustrie. Deze garens verschillen in de mate van vermenging tussen de filamenten en hun fysieke eigenschappen. Hier zijn enkele verschillen tussen NIM-, SIM- en HIM-garens:

1. Niveau van vermenging: Het niveau van vermenging tussen de filamenten is het belangrijkste verschil tussen deze garens. NIM-garens hebben geen vermenging (0-10 knopen per meter), SIM-garens hebben een laag tot gemiddeld niveau van vermenging (40-50 knopen per meter), en HIM-garens hebben een hoge mate van vermenging (100-120 knopen per meter). .

2. Filamentrangschikking: De rangschikking van filamenten in NIM-, SIM- en HIM-garens is anders. NIM-garens hebben parallelle filamenten die niet gedraaid of vermengd zijn. SIM-garens hebben licht gedraaide filamenten die gedeeltelijk met elkaar vermengd zijn. HIM-garens hebben filamenten die sterk gedraaid zijn en nauw met elkaar vermengd zijn.

3. Fysieke eigenschappen: De fysieke eigenschappen van NIM-, SIM- en HIM-garens zijn verschillend. NIM-garens hebben een lage elasticiteit en omvang, terwijl SIM-garens een matige elasticiteit en omvang hebben. HIM-garens hebben een hoge elasticiteit en volume, waardoor ze beter geschikt zijn voor gebruik in stretchstoffen en andere toepassingen waarbij een hoge mate van elasticiteit vereist is.

4. Productieproces: Het productieproces voor NIM-, SIM- en HIM-garens is anders. NIM-garens worden geproduceerd zonder enige extra bewerking na extrusie en trekken. SIM-garens worden geproduceerd door de filamenten gedeeltelijk met elkaar te vermengen tijdens het textureringsproces. HIM-garens worden geproduceerd door tijdens het textureringsproces sterk met elkaar vermengde filamenten.

Vermengd garen is een soort synthetisch garen dat in verschillende textieltoepassingen wordt gebruikt. Door het vermengen van de garens tijdens dit proces ontstaat een stabieler en rekbaarder garen met verbeterde eigenschappen. De kwaliteit van de vermengde producten kan worden verbeterd door de procesparameters zoals de luchtdruk, het mondstukontwerp en de warmtehardingstemperatuur en -tijd te controleren om een ​​stabiel en rekbaar product te creëren.

Populaire categorieën