Alle categorieën
Nieuws

Verticale tour naar Derun's Factory

Tijd: 2022-12-06 Hits: 55

Welkom bij de virtuele rondleiding door Derun's Factory!

Als we de fabriek binnenstappen, is het eerste wat we zien ons grondstoffenmagazijn, inclusief nylon6-chips, nylon en polyester POY-garen en spandex garen.

1678411717391505.webp

PA6-chips smeltspinapparatuur. Deze apparatuur wordt gebruikt om nylonchips te smelten en tot garen te spinnen. De chips die wij gebruiken zijn Polyamide 6, een soort nylonpolymeer dat veel wordt gebruikt bij de productie van textiel. Derun rustte ook de masterbatch-doseerpomp uit om de productie van dope-geverfde garens te controleren. De pomp zorgt voor een gecontroleerde afgifte van pigment-masterbatch in het smeltsysteem van nylonchips, dat is de sleutel tot de uniformiteit van de kleur.

1678411752469655.webp

1678411812780009.webp

De spanen worden verwarmd en gesmolten voordat ze door spindoppen worden geëxtrudeerd, dit zijn kleine gaatjes die het garen in specifieke dtex en filamenten vormen. De POY wordt dan ingevoerd in de spinmachine, POY staat voor “partially georiënteerd garen”, wat betekent dat het garen tot op zekere hoogte is uitgerekt, maar niet volledig.

P-3Nylon POY-spinapparatuur.4

Vervolgens gaan we verder met de POY draw textureermachine, Derun gebruikt deze machine om te produceren nylon6 DTY. Deze machine voegt textuur aan het garen toe door verwarmde rollen te gebruiken om het garen verder te draaien en uit te rekken. Dit proces verbetert de sterkte van het garen en maakt het geschikter voor gebruik in stoffen en ander textiel.

P-4 DTY-textuurmachine.5

Tenslotte komen we bij de eenstaps luchtbedekkingsmachine. Deze machine wordt gebruikt om twee of meer garens te combineren om één enkel garen te creëren met verbeterde eigenschappen zoals zachtheid, rekbaarheid en sterkte. Het proces omvat het wikkelen van het ene garen om het andere terwijl beide door een hogesnelheidsluchtstraal worden geleid. Hierdoor ontstaat er een uniforme bedekking rond de garens, wat resulteert in een kwalitatief hoogstaand eindproduct.

P-5 Luchtbedekking.6

Aan het einde van onze rondleiding kunnen we het ingewikkelde en fascinerende proces zien dat betrokken is bij de productie van nylongaren. Het gebruik van geavanceerde apparatuur en technologie zorgt ervoor dat het geproduceerde garen van de hoogste kwaliteit is en voldoet aan de strenge eisen van de textielindustrie.

Populaire categorieën